Volvo planlægger ny megakastningsteknik til næste generations elektriske biler

Volvo har bekræftet, at dens næste generations all-elektriske modeller vil gøre brug af en ny megakastende produktionsteknik, der er muliggjort af en investering på 810 millioner dollars i Dens Torslanda -produktionsfacilitet.
Den første bil, der indeholder den nye teknologi, som kan være en produktionsversion af konceptets genopladning, vil blive produceret i 2025.

Ny 2023 Volvo XC40 ansigtsløftning roligt afsløret på konfigurator

Mega-casting involverer støbning af et afsnit af en bil med så adskillige komponenter indbygget i panelet som muligt, hvilket reducerer kompleksiteten, når det vedrører hovedmontering. Det bruges af Teslas nyeste bil, Model Y SUV.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Volvo planlægger at bruge teknologien til at skabe en enkelt megakastet aluminiumsgulvpande. De megakastede gulvpander til Volvos næste generations EV’er vil have monteringspunkterne til genstande som ophængningsarme og elektriske motorer, der allerede er indbygget, hvilket negerer behovet for en bageste underramme. I alt siger Volvo, at teknologien vil trimme omkring 100 dele fra hver bil.
Ulempen med dette er, at den færdige bil burde veje mindre og derved forbedre effektiviteten af ​​det elektriske drivlinje og i teorien give den mulighed for at rejse endnu mere, før den skal genoplades. Der er også emballeringsfordele og mindre omkostningsbesparelser, der skal være undervejs.
Volvo overvejer måder at opskalere teknologien på, men virksomhedens ingeniører venter på, at maskinerne skal indhente deres ambition. I øjeblikket har firmaet 80.000 ton presser klar til at fremstille bagagen sektioner.
6

”Udskiftning af 100 dele med en reducerer fremstillingens kompleksitet, så det er en god ting,” fortalte Dr. Mikael Fermér, Volvos føringsingeniør til sit megakastende projekt, til Auto Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *